Projecten

Ondersteuning bij server- en netwerkbeheer

Op basis van jaren lange ervaring met kleine en grote infrastructuren kan advies worden gegeven over groei, migratie en onderhoud van een IT omgeving. Door uitgebreide ervaring met Unix en Linux, netwerken, firewalling, security etc. kan een gebalanceerd advies worden gegeven. Zo kan de omgeving zo optimaal mogelijk functioneren zonder de kosten uit het oog te verliezen.

Motorstuurapparaat programmeerbank

Normaal gesproken moet het opnieuw programmeren van het flash geheugen van een motorstuurapparaat plaatsvinden in de auto. Als een klant geen mogelijkheid heeft om naar de leverancier te komen, dan is het opsturen van het stuurapparaat ook een mogelijkheid.

Voor het programmeren van software op het motorstuurapparaat buiten de auto heeft Kram Solutions deze programmeerbank ontwikkeld, specifiek voor het General Motors GMPT-15e stuurapparaat.

De programmeerbank beschikt over vier locatie pennen waarmee het stuurapparaat snel te plaatsen is en wordt geaard. De bank wordt m.b.v. een connector aangesloten op het stuurapparaat. Via de OBD diagnose connector kan de gewenste interface worden aangesloten voor diagnose of programmeren. Via de schakelaars kan de spanning worden afgekoppeld en het contactslot worden geemuleerd.

De programmeerbank maakt het snel programmeren van een stuurapparaat mogelijk met een minimale hoeveelheid handelingen.

Brandstofinjector testbank

Voor het bepalen van de juiste injectietijd door het motorstuurapparaat zijn de karakteristieken van de gebruikte injectoren zeer belangrijk. Correcte gegevens over de dode tijd, niet lineair gedrag en de opbrengst zijn noodzakelijk om tot een goede calibratie van het stuurapparaat te komen.

Op de eigen ontwikkelde brandstofinjector testbank is het mogelijk om deze gegevens te achterhalen. Hoogohmige benzine injectoren kunnen worden getest op:

  • Weerstand
  • Dode tijd
  • Niet lineair gedrag
  • Opbrengst

De gegevens worden in een rapport opgeleverd, klaar voor gebruik in de calibratie van een willekeurig motorstuurapparaat.

Meteorenw eg 62, 2743LB Waddinxveen
T 0182636242 F 0848312990 E mark@kramsolutions.nl